maandag 2 april 2007


Nieuwe schoolbank voor juf Erny.


Vandaag kreeg ik een foto van de bank en tafel die gemaakt zijn met het geld dat ik achtergelaten heb voor Erni. Ze woont in Thungtang een typisch Indonesisch wijkje op Midden Java. Erny is in haar jeugd gesponsered
door Compassion, en is nu klaar met het voortgezet onderwijs. Ze wil heel graag studeren voor onderwijzeres, maar vader is ziek en heeft geen geld. Toch wil ze iets terugdoen voor alles wat ze van anderen (Compassion) in de vorm van hulp heeft ontvangen. Daarom geeft ze les voor haar huis in de tuin. Omdat het bankje zo oud was en kapot hebben we haar tijdens onze Compassion fieldtrip een beetje kunnen helpen met wat nieuwe schoolspullen en geld voor een nieuwe bank. Die is nu voor haar gemaakt. De kinderen zitten nu iets makkelijker en voor Erny betekent het meer dan alleen nieuwe spullen van 'rijke' mensen.

Ik hoop dat met dit kleine gebaar Erny meer hoop krijgt op haar toekomst en dat het een bevestiging is dat ze op de goede weg is. Hoe het verder gaat is aan Compassion Indonesiƫ en aan God van wie ze zegt dat Hij voor haar zorgt en haar toekomst verder zal ontvouwen. Eigenlijk moest je een jaar vrij hebben om in dit soort landen rond te trekken en hier en daar met een klein beetje geld grote veranderingen in de levens van mensen te bewerkstelligen.
Heerlijk!

Ben

Geen opmerkingen: